winkelwagen 
 

SJAALS MET PRINTS: ZO KIES JE ER EEN DIE BIJ JE PAST

SJAALS MET PRINTS: ZO KIES JE ER EEN DIE BIJ JE PAST
05 juli 2016

Ontdek jouw perfecte sjaal met de stylingtips van een style- en imagocoach

Sjaals. Je hebt ze met strepen, stippen, bloemen, dieren, ruiten, grafische prints…  En dan hebben we het nog niet eens over de grootte van de print en de kleuren. Een oneindig aanbod, waaruit het lastig kiezen is. Want welke sjaal staat je goed en past bij jouw gezicht? Met de adviezen en tips van style- en imagocoach Nynke Politiek, durf je te kiezen voor die ene perfecte sjaal – met print.

EEN FANTASTISCHE ACCESSOIRE
"De sjaal is een fantastische accessoire waar je je outfit nog sprekender mee maakt", vindt Nynke. Maar kies er wel een die bij je past, want een sjaal draag je dicht bij je gezicht en daarom is het volgens Nynke van groot belang om de juiste kleuren te dragen. "Zorg ervoor dat een sjaal je niet overruled of bleek maakt.”

ONDERTOON
Zo bepaal je eerst welke ondertoon, koel of warm, het beste past bij jouw uiterlijke kenmerken (huid, haar en ogen). “Een huid met warme sproetjes reageert vaak goed op een warme ondertoon en een huid met grijze sproet reageert goed op een koele ondertoon. Grijs haar zegt ook veel over een ondertoon:  heb je blauw/grijs haar (koele ondertoon) of juist peper/zout grijs haar (warme ondertoon).”

 


warm vs koel
 

STYLINGTIP
Draag je graag kleurrijke sjaals en lipstick? Zorg ervoor dat de ondertoon van de lipstick overeenkomt met de ondertoon van de sjaal. Het geeft een extra frisse uitstraling.


CONTRAST
Ben je erachter welke ondertoon bij jou past, dan bekijk je hoeveel contrast je kunt dragen. Passen felle kleuren, grote of drukke prints en glanzende stoffen bij je, of is een sjaal met weinig contrast en een rustige print meer geschikt?

 


veel contrast vs weinig contrast
 

LICHTE OF DONKERE KLEUREN
Heb je de juiste ondertoon voor jouw perfecte sjaal gevonden, en weet je hoeveel contrast het meest geschikt is, dan is het belangrijk om de kleurhoogte van de sjaal te bepalen. De kleurhoogte, het gehalte licht of donker van een kleur, maakt dat een sjaal je wel of niet staat. Zo kies je volgens Nynke liever voor een sprekende kleur of print, dan voor een pastelkleurige sjaal.

 


licht vs donker
 

STYLINGTIP
"
Kies je een te lichte sjaal bij jouw huid, dan kun je er bleek uit zien.


Toch kan het kiezen voor de juiste sjaal na het lezen van deze tips, nog lastig zijn. Nynke: ”Twijfel je over of een sjaal goed staat? Pak verschillende sjaals en leg ze op elkaar. Trek ze dan één voor één langs je gezicht en kijk goed naar het effect op je gezicht. Wat gebeurt er?” Het kan zijn dat je een goede print (hoog contrast) in een sjaal prima kunt hebben, of het kan zijn dat ton-sur-ton (weinig contrast) je beter staat.

Heb je een vraag over sjaals met prints? Laat hieronder een reactie achter!

Lees ook: SJAALS MET PRINTS: ZO COMBINEER JE ZE
Nynke Politiek is eigenaresse van Style-update en geeft bedrijven adviezen, trainingen en workshops op het gebied van imago, styling en personal branding. Ook is ze personal shopper, en kun je bij haar terecht voor advies over mode, make-up, kleuren en persoonlijke stijl. 

Reactie schrijven op SJAALS MET PRINTS: ZO KIES JE ER EEN DIE BIJ JE PAST


5% korting op je eerste bestelling!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op deze website. Deze zijn nodig om de website goed te laten werken, of om het gebruik van deze website te analyseren. Door deze website te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Privacybeleid
SLUITEN